Bojuješ sama se sebou? To přece nemůžeš vyhrát!

Ukážu Vám laskavou cestu k optimální váze.

Ta jediná totiž funguje natrvalo. Laskavost a soucit se sebou samým nutně musí stát za každým zmizelým kilogramem, který už se nevrátí. Proto pracuji trochu jinak než klasický výživový poradce. V popředí mého zájmu totiž nestojí na prvním místě jídlo, jak byste asi očekávali. Jídlo Vás určitě na cestě k optimální váze může mohutně podpořit a určitě stojí za to řešit, co člověk jí. Ale já tvrdím, že až v druhém plánu.

Pro mě je stěžejní přístup člověka k vlastnímu tělu a k sobě samému. Tedy jestli člověk je na své tělo napojen a do jaké míry. Jestli své tělo nenávidí za to, jak vypadá. Jestli se trestá za každý prohřešek. Jestli si pak nakládá nesmyslné dietní nebo dokonce hladové dny. Jestli se nutí k pohybu, který má jediný smysl – spálit kalorie.

Většina klientů totiž s tímto programovým nastavením ve své mysli přichází. Kilogramy navíc jsou pro ně něco, co na sobě nosit nechtějí, mysl je neustále proti vlastnímu tělu v rezistenci a celý organismus tím pádem ve velkém stresu. Od rána do večera pak dotyčného člověka ve vztahu k vlastnímu tělu provází jen a jen negativní energie. Člověk s nechtěnou váhou navíc bojuje, bojuje tedy sám se sebou. Není to absurdní?

V čem je tedy můj přístup jiný? Každého klienta se v první řadě snažím navést k tomu, aby své tělo přijal. Takové, jaké je právě teď. Znovu opakuji – bez skutečného láskyplného přijetí není žádná trvalá změna možná. Přijímám své tělo a děkuji mu za to, co pro mě každý den vykonává. Bez ohledu na to, jak vypadá, protože i to je tady pro mě. Je to pro mě zpráva a mým úkolem je ji přečíst. A když pochopím, je třeba tělu za zprostředkování této zprávy poděkovat a následně ho láskyplnou péčí znovu přivést ke zdraví a optimální váze. Tedy nikoli bojem, hladem, naordinovaným pohybem. Cítíte ten rozdíl? Boj versus láskyplná péče.

A teprve teď se dostáváme k jídlu, protože kvalitní jídlo je součástí této láskyplné péče. Ale ještě než začneme řešit, kolik čeho jíst, kdy a proč, je důležité pochopit, co naše tělo prostřednictvím jídla dostává a nutně to ke svému životu potřebuje. Je to pocit dostatku a dosycení. Tento pocit je nutným předpokladem k tomu, aby tělo vyšlo ze stresového stavu a přestalo ukládat na horší časy. A spolu s pocitem dostatku, který bude s každým správně načasovaným kvalitním jídlem zažívat, začne postupně pouštět to, co už nepotřebuje držet. Proto je v celém procesu naprosto klíčové udržet celou bytost v pozitivní a láskyplné energii. Jakmile tělo začne dostávat to, co potřebuje – sebelásku, kvalitní skutečné jídlo plné živin, dostatek času na odpočinek, spánek, radostný přirozený pohyb, přestane vysílat zoufalé volání o pomoc prostřednictvím kilogramů navíc.

Můj program Cesta ke zdraví je nastaven tak, abyste se zorientovali. Nejprve v tom, co je pro Vás v dané situaci nejakutnější řešit, kde děláte tělu zle a nutíte ho reagovat přibíráním. Pak nastavíme jídlo tak, aby tělu bylo dobře a zároveň jste jeho přípravu v pohodě zvládli. A kdo bude ochoten, může jít ještě dál a podívat se na své další skryté programy, které ovlivňují náš život mnohem víc, než se zdá.

další články

Prokletí nebo dar?

Uvnitř křehká, něžná princezna, ale vnějšímu světu se ukazuje jako stokilová velmi racionální rázná žena. Malá zraněná holčička, která

Více »

Líbil se vám tento článek?

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Twitteru
Sdílet na Linkdinu
Sdílet na Pinterestu
Táňa Rovnerová

Táňa Rovnerová