Tělo je jako zrcadlo naší duše – pojď se mnou ven!

img

Cítíš se dobře ve svém těle? Umíš číst jeho zprávy? Jsi na něj napojená? Občas se každému z nás objeví něco, co na první pohled jen otravuje a byli bychom nejradši, kdyby to zase pěkně rychle zmizelo. Ať už je to jakýkoli zdravotní problém nebo třeba nadváha. Můžeš si vzít třeba prášek nebo omezit jídelníček, ale sama dobře víš, že příčinu neřešíš a že se ti to po čase vrátí jako bumerang.

Chceš-li se ale dostat dál a přijít na to, proč se ti daný problém objevil, musíš hledat hlouběji.

Ten „problém“ je totiž jen zpráva naší duše, která se propsala do těla. A klíčem k řešení našeho problému v těle je tuto zprávu správně přečíst. Jednou z možností je zkusit pátrat v různých psychosomatických příručkách, velmi často tam najdeme vodítko k tomu pravému. Já sama jich mám doma několik a naučila jsem se interpretovat i ty zdánlivě banální zprávy těla. Tu mě bolí hlava, nemůžu usnout nebo si přerazím palec u nohy. Možná by bylo snazší nad tím mávnout rukou, ale když to neudělám, moje tělo mi pak nemusí posílat citelnější „napomenutí“. Už se spolu dokážeme domluvit na velmi jemné úrovni. Ale nemysli si, trvalo mi to, než jsem na to přišla. Až do narození svého druhého dítěte jsem žila od svého těla totálně odpojená.

Celý proces pokorného respektu ke svému tělu se u mě nastartoval až po fyzickém kolapsu, takže ani já jsem zpočátku varování neslyšela (a že jich bylo!). Od té doby jsme já a moje tělo spolu ušli dlouhou cestu, během níž jsem se naučila, že jakmile jdu v čemkoli proti sobě, tělo vždycky reaguje.

Dnes už tedy vím, že se mi nic neděje jen tak. A za každou zprávu, kterou zachytím, jsem pak ve finále vděčná. Postupem času jsem se na své tělo dokázala napojit tak, že všechna důležitá rozhodnutí udělá většinou ještě dřív než moje hlava. Jakmile v něčem důležitém váhám, zeptám se těla, protože poslechnout jeho hlas se mi zatím vždycky vyplatilo.

Nabízím Ti svůj pohled zvenčí na Tvůj problém. Můžeme spolu zapátrat, proč se Ti děje s tělem to, co nechceš. Kde a proč to celé začalo. Můžeme se zamyslet, jaké strachy a přesvědčení s tématem mohou souviset. Možná by Ti takový rozhovor v kombinaci s nahlédnutím do zmíněné psychosomatické příručky mohl přinést významný posun k trvalému vyřešení Tvého problému.

Chce to ale z Tvojí strany ochotu a možná i odvahu podívat se na věci, které už nazrály k tomu, aby byly pročištěny a puštěny (možná i odpuštěny). Neslibuji Ti zázračné vyléčení ani rychlé zhubnutí. Jen druhý, nezávislý pohled člověka, který se rozplétáním podobných příběhů zabývá již několik let. Čím déle svoji práci dělám, tím se jasněji vyjevuje to, co stojí v nadpisu tohoto pozvání – tělo je zrcadlo naší duše.

A protože denně doslova na vlastní kůži mohu zakoušet, jak silné blahodárné a pro duši léčivé účinky má pobyt v přírodě (a jsem za to nepopsatelně vděčná), nabízím rozhovor formou putování v přírodě. Naplánujeme si spolu čas i místo a pak už se jen můžeme ponořit do tvého příběhu.

Z našeho rozhovoru Ti poté písemně pošlu ty nedůležitější momenty, se kterými pak můžeš sama dál pracovat. Půjdeme? ?

Kam? Okolí Plzně, Plas, Manětína nebo i jinde dle domluvy.

Na jak dlouho? Naše procházka bude trvat cca 1,5 h.

Za kolik? Svého času si cením na 2 000,- Kč (v ceně je i písemné závěrečné shrnutí).

další články

Prokletí nebo dar?

Uvnitř křehká, něžná princezna, ale vnějšímu světu se ukazuje jako stokilová velmi racionální rázná žena. Malá zraněná holčička, která

Více »

Líbil se vám tento článek?

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Twitteru
Sdílet na Linkdinu
Sdílet na Pinterestu
Táňa Rovnerová

Táňa Rovnerová