Taťána Rovnerová celostní výživový poradce pro děti a dospělé
kontaktujte mě

Zelená čočka se špenátem a rýží

Hledáte nápad na rychlou bezmasou večeři nebo oběd? Zkuste netradiční kombinaci francouzské zelené čočky a špenátu.

Potřebujeme:

  • zelenou čočku
  • rýži
  • listový špenát
  • zázvor
  • kešu ořechy
  • cibuli
  • česnek
  • sůl + koření

Postup:

Zelenou čočku a rýži uvaříme podle návodu na obalu. Na olivovém nebo kokosovém oleji osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme česnek, špenátové listy, zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem, osolíme, okořeníme a necháme pár minutek podusit. Přidáme předem namočené kešu ořechy a rozmixujeme. Do vzniklé omáčky zamícháme uvařenou čočku. Podáváme s rýží.

A jaké jsem použila koření? Tentokrát to bylo Spokojené bříško od Sonnentor a Citrónový pepř Od Antonína. Ale hodí se určitě třeba kari, zázvor, bylinky…

Další recepty