Zelená čočka se špenátem a rýží
Hledáte nápad na rychlou bezmasou večeři nebo oběd? Zkuste netradiční kombinaci francouzské zelené čočky a špenátu.
Potřebujeme:
- zelenou čočku
- rýži
- listový špenát
- zázvor
- kešu ořechy
- cibuli
- česnek
- sůl + koření
Postup:
Zelenou čočku a rýži uvaříme podle návodu na obalu. Na olivovém nebo kokosovém oleji osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme česnek, špenátové listy,
zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem, osolíme, okořeníme a necháme pár minutek podusit. Přidáme předem namočené kešu ořechy a rozmixujeme. Do vzniklé omáčky zamícháme uvařenou čočku. Podáváme s rýží.
A jaké jsem použila koření? Tentokrát to bylo Spokojené bříško od Sonnentor a Citrónový pepř Od Antonína. Ale hodí se určitě třeba kari, zázvor, bylinky…