V bahně najdeš diamant

Už týdny vidíš jen stále stejné obličeje doma nebo v práci, co se smí a nesmí, už dávno nestíháš sledovat, k tomu šílený chaos v domácnosti, zdivočelé děti bez školy a kamarádů, nejisté příjmy, nemožnost cokoli naplánovat, napjaté vztahy s blízkými, před nimiž není kam utéct…


Tlak v podobě restrikcí z vnějšího světa nepolevuje, ba naopak, zdá se, že pořád sílí… a do toho všeho vpadly ještě Vánoce. Dárky, jídlo, stromeček a místo Popelky a klidu k usebrání a ponoření do sebe byla na pořadu dne rodinná sešlost, která i za normálních časů dává člověku někdy docela zabrat.


Takže místo posílení uleháš večer naprosto bez energie a padáš vyčerpáním. Stará zranění se hlásí o slovo častěji a hlasitěji než jindy. A právě to je to bahno, do kterého se den za dnem stále více propadáme. Nejdřív si jen zamažeme boty a zanadáváme si, pak ale přituhne a bahno už je po kotníky. Tak můžeme dál čvachtat a stěžovat si, jak je to strašné a nespravedlivé… Můžeme se v něm rochnit celé roky nebo třeba až do konce našich dnů.


Pokud už se ale nechceš dál cítit jako bezmocný kapr, který v tom bahně uvíznul, už asi tušíš, že jen tak přešlapovat dál prostě nemůžeš. Pomalu Ti dochází, že to bahno tady není jen tak pro nic za nic. Najednou vidíš, že je to všechno tady jen proto, aby se mohla stát ta obrovská proměna. Že celý vesmír čeká na to jediné – až si vyhrneš rukávy a pustíš se do práce. Sebereš odvahu a začneš se tím marastem prohrabávat. Protože tam někde uvnitř sebe víš, že na dně ho najdeš, i když to chvílemi vypadá beznadějně. Vždycky tam je a vždycky se nakonec ukáže – diamant, který se skrývá v každém z nás. Jen jsme k němu přes to bahno ztratili přístup.

Všechen ten tlak, který přichází zvenku, je tady proto, aby nás popohnal na cestu… Kousek Tě můžu doprovázet a třeba i posvítit tam, kam nedohlédneš.


Vyber si – přešlapuj, stěžuj si a nadávej nebo to všechno zkus uchopit jinak a projdi transformací, která je pro Tebe připravena.


Program Nadechni se a leť Ti může ukázat směr Tvé vlastní cesty ke svobodě.

další články

Prokletí nebo dar?

Uvnitř křehká, něžná princezna, ale vnějšímu světu se ukazuje jako stokilová velmi racionální rázná žena. Malá zraněná holčička, která

Více »

Líbil se vám tento článek?

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Twitteru
Sdílet na Linkdinu
Sdílet na Pinterestu
Táňa Rovnerová

Táňa Rovnerová