Hubnutí? Plzeň není zas tak daleko!

img

Hubnutí – to je moje nejčastější zakázka. Přijde klient a cílem našeho společného snažení je redukce hmotnosti. Jestli se to danému člověku skutečně podaří, záleží čistě na něm. Moje role při tom není až tak důležitá. Stěžejní je odhodlání a motivace klienta. Proto je také jedna z prvních otázek, kterou každému položím:

Co jste ochoten pro změnu vaší váhy udělat?

A tady často padne kosa na kámen. Nenabízím totiž rychlé instantní řešení – tady máte jídelníček, doplňky stravy, které urychlí spalování kalorií, a každý týden si vás převážím. A běda, jestli nebudete hubnout! Takový balíček Vám na počkání za několik desítek tisíc nabídnou v mnoha zařízeních. Člověk samozřejmě zhubne – velkou roli tady hraje strach a výše vydané částky – to přece jinak nejde!

Ale podívejme se na typického klienta takového hotového instantního řešení, kdy člověk sám je zapojen jen minimálně, třeba za půl roku.

Je pořád hubený? Spokojený a šťastný?

U mě se většinou už při první konzultaci rozkryje, zda je člověk připraven udělat skutečnou změnu, jestli je na ni vnitřně nastaven. Anebo jen jako ovce hledá další a další slepé uličky, které budou bolet. A vyživovat vnitřní oběť.

Moje poradna je v Plzni, ale mnoho klientů za mnou přijíždí zdaleka. Můj program Cesta ke zdraví je nastaven jen na dvě návštěvy, více jich většinou není potřeba. Už to, že se člověk odhodlá překonat větší vzdálenost, vypovídá o vysoké míře touhy po změně. A já se ho snažím navést na cestu, která je v souladu s jeho vnitřním nastavením. Tělo se pak přidá samo. Invence samotného klienta je v tomto procesu obrovská. Já jen stojím v ústraní a ukazuju směr, tu a tam posloužím jako berlička, když je člověk v krizi. Někdy ani to nemusím, mnoho klientů si během našeho dlouhého rozhovoru spoustu věcí ujasní a přehodnotí, mnozí často dospějí k důležitému poznání jen tím, že si před sebou rozprostřou svůj příběh na časové ose.

Cílem mého snažení je, aby se člověk, který za mnou přijde, někam posunul. Ve finále směrem ke zdraví a spolu s tím samozřejmě také k optimální váze. Ale cestu má každý svoji unikátní. Mnohdy bývá těžce přístupná a plná bolavých míst. Její projití má však léčivé účinky a určitě stojí za tu námahu i slzy.

Pro ty, co pořád váhají, Plzeň není zas tak daleko!

další články

Prokletí nebo dar?

Uvnitř křehká, něžná princezna, ale vnějšímu světu se ukazuje jako stokilová velmi racionální rázná žena. Malá zraněná holčička, která

Více »

Líbil se vám tento článek?

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Twitteru
Sdílet na Linkdinu
Sdílet na Pinterestu
Táňa Rovnerová

Táňa Rovnerová