Hubnutí – kde je zakopaný pes?

V hlavě? Znáte to – už tolikrát jste to zkusila, opravdu se snažila, ale trvalý efekt nikde? Vypadalo to ve Vaší hlavě nějak takhle? „Musím méně jíst a více cvičit! Hlavní je pevná vůle, zatnout zuby a vydržet to! Základem je mít pod kontrolou počet kalorií. Rozhodně si nesmím dát nic tučného nebo nedej bože sladkého!“

Vstávala jste každé ráno s pocitem, že každý den je boj – boj s kily navíc, boj se slabou vůlí, boj s dobrotami všude okolo… A pak jednoho dne, když už toho boje bylo moc, byla jste unavená… Ten kousek dortu vypadal tak lákavě! Přece si ho zasloužím! Co bylo pak? Výčitky, pocity viny. Už je všechno stejně jedno! Čokoláda, pizza, zmrzlina, brambůrky, brek, jsem slaboch, k ničemu, nikdy nezhubnu… Ale od zítřka začnu! Už opravdu!

Jak moc dobře tohle sebedestrukční martyrium znám. Prošla jsem jím snad tisíckrát. Člověk je lapen v nekonečném kolotoči negativní energie. Už ráno se probouzí se vztekem – buď proto, že si nemůže dát nic dobrého, anebo je naštvaný sám na sebe – kolik toho zase včera večer skončilo v mém břiše! A tak za trest dnes musím… Znáte to taky? Pokud ano, tak už snad tušíte, že tato cesta nikam nevede.

Pojďme na to tentokrát jinak. Odhoďme zbraně – zastavme boj se svým tělem. Zkusme se o něj začít starat, naslouchat mu a dát mu to, co potřebuje.

Spoustu činností v našem životě děláme automaticky, často mezi ně patří i jídlo. Zastavme se, přestaňme sami sobě utíkat. Vraťme se k sobě, do svého těla, do přítomného okamžiku. Zkusme otevřít oči, zbystřit a pokusme přijít na to, co nám brání v tom, abychom zhubli. Často na tyto podvědomé příčiny nedokážeme myslí nahlédnout. Existují techniky, které nám v tom můžou pomoci. Jejich prostřednictvím lze najít a pročistit skryté bloky, které našemu tělu brání ve velké změně. Neznamená to ale, že po jedné terapii půjdou kila zázračně dolů sama od sebe. Samozřejmě, že nás čeká velká práce, ale pokud ji přijmeme s radostí a nadšením jako svůj úkol, jako svoji šanci k velké osobní transformaci, bude naše cesta provázena pozitivní energií, která postupně vyplní celý náš svět.

Kde je tedy ten zakopaný pes?  Pokud chceme zhubnout kila navíc, musíme je nejprve vlastnit – přijmout za své. Tedy přijmout sami sebe. Tak jak jsme – tady a teď. Jsem nedokonalá, tlustá, ale jsem to já. A to, že jsem tlustá, je poselstvím, že v mém životě je něco v nerovnováze. A já jsem se rozhodla, že najdu odvahu se na to podívat a něco s tím udělat. Už nechci být obětí situace, už nechci dávat zodpovědnost za své tělo nějaké vnější autoritě – ať už je to lékař, výživový poradce, trenér nebo zázračná dieta.

Cítíte, že by takhle nějak mohlo vypadat i Vaše vykročení k velké změně? Nechcete jít sami? Ocenili byste průvodce, vzájemnou podporu a bezpečné sdílení všeho, co potkáte? Buďte vítání v našem unikátním cyklu skupinových terapií, kde budeme odkrývat podvědomé pohnutky a postupně je doplňovat efektivními opatřeními, které vyladí Váš vztah k sobě samé. Optimální tělesná váha pak bude přirozeně následovat. Na společnou cestu vykročíme na podzim. Podrobnosti už brzy!

další články

Prokletí nebo dar?

Uvnitř křehká, něžná princezna, ale vnějšímu světu se ukazuje jako stokilová velmi racionální rázná žena. Malá zraněná holčička, která

Více »

Líbil se vám tento článek?

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Twitteru
Sdílet na Linkdinu
Sdílet na Pinterestu
Táňa Rovnerová

Táňa Rovnerová