Taťána Rovnerová celostní výživový poradce pro děti a dospělé

kontaktujte mě

Dýňová polévka na zahřátí

Sychravé počasí posledních dnů přímo nabádá k pořádnému zahřátí zevnitř.

Ingedience

  • 1 menší dýně (máslová nebo hokaido)
  • 1 středně velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 větší šálek bílé quinoy
  • 1 šálek kešu oříšků
  • kousek zázvoru
  • olivový a kokosový olej
  • Anděl strážný – koření od Sonnentor
  • Sůl, voda

Kešu oříšky aspoň na 1 hodinu namočíme do vody. Dýni nakrájíme na kousky (máslovou oloupeme), naskládáme na pečicí papír do pekáče, trošku osolíme a pokapeme olivovým olejem, pečeme na 200 stupňů do změknutí (30-40 minut).

Nakrájenou cibuli zpěníme na kokosovém oleji a necháme osmahnout do zlatova, přidáme nakrájený česnek a zázvor, necháme krátce provonět a zalijeme 1,5l vody, osolíme. Přidáme quinou, kterou jsme před tím propláchli vařící vodou, vaříme 15 minut. Ke konci varu přidáme upečenou dýni a kešu ořechy, okořeníme a rozmixujeme.