Dýňová polévka na zahřátí
Sychravé počasí posledních dnů přímo nabádá k pořádnému zahřátí zevnitř.
Ingedience
- 1 menší dýně (máslová nebo hokaido)
- 1 středně velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 větší šálek bílé quinoy
- 1 šálek kešu oříšků
- kousek zázvoru
- olivový a kokosový olej
- Anděl strážný – koření od Sonnentor
- Sůl, voda
Kešu oříšky aspoň na 1 hodinu namočíme do vody. Dýni nakrájíme na kousky (máslovou oloupeme), naskládáme na pečicí papír do pekáče, trošku osolíme a pokapeme olivovým olejem, pečeme na 200 stupňů do změknutí (30-40 minut).
Nakrájenou cibuli zpěníme na kokosovém oleji a necháme osmahnout do zlatova, přidáme nakrájený česnek a zázvor, necháme krátce provonět a zalijeme 1,5l vody, osolíme. Přidáme quinou, kterou jsme před tím propláchli vařící vodou, vaříme 15 minut. Ke konci varu přidáme upečenou dýni a kešu ořechy, okořeníme a rozmixujeme.