Červená čočka s dýní a kokosovým mlékem
Vánoce jsou pryč – čas nadechnout se před silvestrovskou párty. Zkuste tělu trošku pomoci s regenerací a dejte si toto úžasné jídlo! Nejen že je moc dobré, ale taky zdravé! Recept vznikl jako obvykle náhodným výskytem níže uvedených surovin v mé kuchyni, když jsem jednoho sychravého dne po návratu z dlouhé procházky rychle potřebovala nakrmit (a taky zahřát) hladové žaludky.
Potřebujete
- Červenou čočku – propláchnout a uvařit dle návodu
- Cibuli
- Česnek
- Zázvor
- Kari – pálivé nebo jemné – dle vaší libosti
- Sůl, pepř, chilli (nemusí být)
- Kokosové mléko z plechovky
- Dýňové pyré (podušená a rozmixovaná dýně – ideálně na podzim zpracovat několik dýní najednou a naporcovat do mrazáku) – na 4 porce cca 250 g
- Lžíci kokosového oleje
Osmahneme cibuli na kokosovém oleji, osolíme, opepříme, přidáme nakrájený česnek, zázvor a 4 lžíce kari (můžeme přidat i 1 lžíci samotné kurkumy), necháme minutku osmahnout, přidáme dýňové pyré a kokosové mléko, krátce povaříme a nakonec vmícháme uvařenou červenou čočku. Podáváme s rýží.