Taťána Rovnerová celostní výživový poradce pro děti a dospělé

kontaktujte mě

Červená čočka s dýní a kokosovým mlékem

Vánoce jsou pryč – čas nadechnout se před silvestrovskou párty. Zkuste tělu trošku pomoci s regenerací a dejte si toto úžasné jídlo! Nejen že je moc dobré, ale taky zdravé! Recept vznikl jako obvykle náhodným výskytem níže uvedených surovin v mé kuchyni, když jsem jednoho sychravého dne po návratu z dlouhé procházky rychle potřebovala nakrmit (a taky zahřát) hladové žaludky.

Potřebujete

  • Červenou čočku – propláchnout a uvařit dle návodu
  • Cibuli
  • Česnek
  • Zázvor
  • Kari – pálivé nebo jemné – dle vaší libosti
  • Sůl, pepř, chilli (nemusí být)
  • Kokosové mléko z plechovky
  • Dýňové pyré (podušená a rozmixovaná dýně – ideálně na podzim zpracovat několik dýní najednou a naporcovat do mrazáku) – na 4 porce cca 250 g
  • Lžíci kokosového oleje

Osmahneme cibuli na kokosovém oleji, osolíme, opepříme, přidáme nakrájený česnek, zázvor a 4 lžíce kari (můžeme přidat i 1 lžíci samotné kurkumy), necháme minutku osmahnout, přidáme dýňové pyré a kokosové mléko, krátce povaříme a nakonec vmícháme uvařenou červenou čočku. Podáváme s rýží.